ZwApp is een eigentijdse manier van praktijkvoering

 • ZwApp is een medische app die zwangeren op eigentijdse manier voorziet van specifieke, deskundige, maar vooral persoonlijke informatie passend bij dat moment in de zwangerschap. Het is een complete, waardevolle en innovatieve toevoeging op uw praktijkvoering. 

  Een zwangerschap is voor veel aanstaande moeders een tijd met emoties, vragen en soms ook onzekerheden. Waar doe ik goed aan? Wat gebeurt er in mijn lichaam? Wat moet ik nu precies doen?

  In de praktijk merken wij, als zorgprofessionals,  dat de zwangere behoefte heeft aan betrouwbare informatie en gerustgesteld wil worden. Veel zwangeren gaan daarom zelf op zoek naar informatie bijvoorbeeld via google. Deze informatie is vaak niet betrouwbaar of correct. Het gevolg is dat de zwangere met veel vragen blijft zitten en (eerder) onzeker en angstig is.

  ZwApp is een medische app die zorgt voor betrouwbare informatie en adviezen over hele zwangerschap, bevalling en de kraamtijd. Uniek is dat de informatie past bij het medisch en verloskundig profiel en het specifieke moment in de zwangerschap. 

  Op deze manier beschikt de zwangere op elk moment over de juiste en relevante informatie geschreven door haar eigen professionals in het Verloskundig Samenwerkings Verband (VSV). Doordat de zwangere beter en vooraf wordt geïnformeerd,  verlopen de consulten efficiënter. Het blijkt dat een zwangere de informatie op deze manier ook beter onthoudt en meer tevreden is over de ontvangen zorg.

  De onderlinge inhoudelijke afstemming binnen het VSV resulteert in eenduidige informatie aan alle zwangeren. Daarmee wordt een vloeiende overgang, indien van toepassing, tussen de 1e en 2e  lijns zorg mogelijk.                    

  ZwApp is daarmee het produkt van verbetering in samenwerking en communicatie tussen alle zorgprofessionals, met als doel betere informatie aan de zwangere en haar naasten. 

  Voor meer informatie over het gebruik van zorgpaden voor de zwangere

  Klik hier